Απαλλάχθηκε ο "Γέροντας Παστίτσιος" για την κατηγορία εξύβρισης θρησκεύματος

Η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 4411/2016 σύμφωνα με το οποίο εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη για πλημμελήματα που τελέστηκαν μέχρι 31/3/2016, εφαρμόστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της
Αθήνας στην υπόθεση του επονομαζόμενου «Γέροντα Παστίτσιου» Φ.Λοϊζου, ο οποίος σατίριζε διαδικτυακά το 2012 τον Γέροντα Παΐσιο,
Ο κ. Λοϊζος επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για εξύβριση θρησκεύματος, κατηγορία για την οποία, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή, για τις σατυρικές αναρτήσεις του.
Το δικαστήριο, ωστόσο ενεργοποίησε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.
Ο κ. Λοίζος είχε συλληφθεί από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2012, λίγες ημέρες μετά από επερώτηση στην Βουλή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ζητούσε να προβούν στις «απαραίτητες ενέργειες» οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, καθώς «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο».(naftemporiki.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν αθωώθηκε ο καταδικασθείς πρωτόδικα. Μόνο υπο όρον παύει η ποινική του δίωξη. Εαν σε δύο χρόνια (3.8.2016 - 4.8.2018) ξανα διαπράξει το ίδιο ή άλλο έγκλημα θα δικαστεί και γι΄αυτό που υπό όρο παύει η ποινική δίωξη.
Και μετά απο δύο χρόνια αν πράξει το ίδιο έγκλημα, θα καταδικαστεί για το νέο του έγκλημα.

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά