Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν γονείς που θέλουν να ονομάσουν την κόρη τους Αλλάχ

Στη δικαιοσύνη στρέφεται ζευγάρι γονιών στις ΗΠΑ που θέλει να ονομάσει την κόρη του Αλλάχ, κάτι που ωστόσο η πολιτεία της Τζόρτζια δεν επιτρέπει. Το αρμόδιο υπουργείο αρνήθηκε να χορηγήσει πιστοποιητικό γέννησης στο 22 μηνών κοριτσάκι και οι Elizabeth Handy και Bilal Walk, όπως γράφει το BBC, λένε πως είναι απαράδεκτο που το παιδί τους έμεινε ουσιαστικά χωρίς όνομα.
Οι αξιωματούχοι της πολιτείας λένε πως το επώνυμο της ZalyKha Graceful Lorraina Allah, όπως θέλουν να την ονομάσουν οι γονείς της, θα έπρεπε να περιέχει το όνομα ή τα ονόματα των γονιών δηλαδή να είναι ή Handy ή Walk ή ένας συνδυασμός των δύο.
Η οργάνωση American Civil Liberties Union (ACLU) της Τζόρτζια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για λογαριασμό της οικογένειας. Ο πατέρας της μικρής δήλωσε ότι είναι εντελώς άδικο και κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους που δεν τους επιτρέπεται να ονομάσουν την κόρη τους Αλλάχ.
Ωστόσο δικηγόροι του αρμοδίου υπουργείου Δημόσιας Υγείας λένε πως η νομοθεσία της Τζόρτζια προβλέπει το επίθετο του μωρού να είναι είτε αυτό της μητέρας είτε αυτό του πατέρα για την αρχική ληξιαρχική καταγραφή του. Σε επιστολή τους προς την οικογένεια εξήγησαν πως το επίθετο της ZalyKha μπορεί να αλλάξει με προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο αλλά μόνο αφότου αναγνωριστεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται την προσφυγή του ζευγαριού, οι Elizabeth Handy και Bilal Walk έχουν κι έναν γιο, ο οποίος ονομάζεται Masterful Mosirah Aly Allah.
Χωρίς ληξιαρχική πράξη γέννησης οι γονείς δεν μπορούν να πάρουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης για τη κόρη τους και φοβούνται πως η ταυτότητά της και τα δικαιώματά της ως πολίτη των ΗΠΑ θα αμφισβητηθούν.
Η οργάνωση ACLU λέει πως η άρνηση της πολιτείας να δεχθεί το όνομα που θέλουν οι γονείς είναι παράδειγμα αντισυνταγματικής υπερβολής της κυβέρνησης, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι οι γονείς αποφασίζουν το όνομα του παιδιού και όχι το κράτος. (πηγή: newsbeast.gr)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου