Άρχισε η νέα δίκη της Έφης Ηροδότου για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λεμεσό

Άρχισε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η νέα εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007,
στη Λεμεσό. Η 30χρονη είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου επικαλέστηκε θέμα που αφορά, όπως είπε, την εγκυρότητα της διαδικασίας ενώπιον του συγκεκριμένου δικαστηρίου, αφού ορισμένες από τις αναφορές που έγιναν στο Εφετείο εμποδίζουν τη δυνατότητα υπεράσπισης της κατηγορουμένης. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι όλοι οι λόγοι αποκλεισμού της μαρτυρίας κρίθηκαν από το Εφετείο το 2009 επουσιώδεις, υποστηρίζοντας ότι προδεσμεύθηκε με αυτό τον τρόπο η κρίση του παρόντος δικαστηρίου λέγοντας πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κτίσει υπεράσπιση και ότι ορισμένες αναφορές που έγιναν τότε από Εφετείο εμποδίζουν τη δυνατότητα υπεράσπισης.
Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρθηκε στο θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης, λέγοντας πως η διαταγή για επανεκδίκαση συνεπάγεται νέα δίκη. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου συμφώνησε με την κατηγορούσα Αρχή, λέγοντας με τη σειρά του πως η διαταγή για επανεκδίκαση συνιστά νέα δίκη και σημείωσε πως το δικαστήριο δεν δεσμεύεται με οποιοδήποτε τρόπο, για να προσθέσει ότι θα ακούσει εξ` υπαρχής τη μαρτυρία και θα αποφασίσει σύμφωνα με το τι έχει μπροστά του. Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να παραπεμφθεί νομικό ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με τον ορισμό της νέας δίκης και αν αποδεσμεύεται το παρόν δικαστήριο από τις προηγούμενες αναφορές του Εφετείου, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ηροδότου ήταν καταζητούμενη εδώ και δέκα χρόνια περίπου, για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εγκατάλειψη του θύματος και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2007 ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση και σκότωσε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. Εγκατέλειψε το θύμα στην άσφαλτο και διέφυγε για να εντοπιστεί αργότερα. 
Στη δίκη βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του θύματος αντέδρασαν και με βάση κι άλλα γεγονότα η υπόθεση δεν έκλεισε και με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κρίθηκε εκ νέου απαραίτητη η σύλληψή της, ωστόσο η 20χρονη τοτε Ηροδότου είχε προλάβει να εγκαταλείψει την Κύπρο. (πηγή: cylegalnews.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά