Απίστευτη απόφαση του ΔΣΑ: Μέχρι 7/3 μειωμένη η ετήσια εισφορά κατά 50%. Μετά καταβάλλεται ολόκληρη

Απόφαση που προσβάλλει την αρχή της ισότητας μεταξύ των μελών του έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, γνωστοποιώντας ότι η ετήσια εισφορά στο σύλλογο καταβάλλεται μετά τις 7/3/2017 και πάλι αυξημένη, μετά την έκπτωση 50% που ίσχυε για το 2016. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε εκ
παραδρομής ανανέωση με τη μειωμένη εισφορά μέχρι τις 7/3 με συνέπεια κάποιος που θα πληρώσει μία ημέρα μετά, να καταβάλει το διπλάσιο ποσό εισφοράς για την ανανέωση ταυτότητας. Η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:
"Όπως είναι γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, κατά την συνεδρίασή του της 9/3/2016, αφού έλαβε υπόψη τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των Δικηγόρων εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της δικηγορικής αποχής, αποφάσισε τη μείωση κατά 50% της ετήσιας συνδρομής στον ΔΣΑ για το έτος 2016.
Είναι απολύτως σαφές ότι, η απόφαση αυτή αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το έτος 2016, και συναρτάτο με τις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό.
Παρά ταύτα, εκ παραδρομής οι οικονομικές υπηρεσίες του Συλλόγου, αυτογνωμόνως, προέβησαν, μέχρι την 7/3/2017, σε ανανέωση των ταυτοτήτων για το 2017 με μειωμένη κατά 50% καταβολή εισφοράς.
Με δεδομένο ότι δεν υφίσταται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για μείωση των εισφορών του 2017, διευκρινίζεται ότι από τούδε και στο εξής, η οφειλόμενη εισφορά για ανανέωση ταυτότητας επανέρχεται στο ύψος που είχε καθοριστεί για το 2015.
Αναγνωρίζοντας το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η καταβολή των μειωμένων εισφορών για όσους ανανέωσαν την δικηγορική τους ταυτότητα ως τις 7.3.2017 δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των συναδέλφων, δεν θα αναζητηθεί η προκύπτουσα διαφορά από όσους κατέβαλαν μέχρι σήμερα μειωμένη εισφορά".

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμία σοβαρότητα τελικά. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτή η απόφαση προέρχεται από Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου και μάλιστα του μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας. Ντροπή. Όταν είναι να "εισπράξουμε", ξεχνάμε ποιοι είμαστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να κοψουν τι χαζο-μισθοδοσιες στα πειθαρχικα συμβουλια, να μας πουν τι εγινε με το πορισμα για την περιοδο Αδαμοπουλου και γιατι αποκρυπτουν ό,τι αποκρυπτουν και να απαλλαξουν τα μελη τους πληρως απο την ετησια εισφορα για φετος και του χρονου, των οποιων τα εισοδηματα τσεκουρασαν με μια αχρηστη πολυμηνη αποχη,ενω οι περισσοτεροι των οποιων εισεπρατταν κανονικα τις παγιες αντιμισθιες τους..

και επιτελους αν και δεν εχω τιποτα προσωπικό με τους υπαλληλους του δικηγορικου συλλογου, να μας πουν αν καναν καποιες περικοπες και σε αυτους, γιατι δεν γινεται οταν ολη η χωρα ματωνει και τα μελη του Συλλογου πληττονται, να μη μειωνονται τα λειτουργικα εξοδα του ΔΣΑ ακομα και σε μισθους..στο κατω-κατω εμεις τοους πληρωνουμε όλους με την εισφορα ΚΑΙ ΤΟ 4%...ο Συλλογος λειτουργει γα τα μελη του και οχι για μια ομαδα 200-300 ατομων.. καθ'εικονα και ομοιωση των βουλευτων λειτουργειτε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαράδεκτη και πρωτοφανής απόφαση. Οσοι δεν πλήρωσαν δηλαδή μέχρι την 7/3 καλούνται να καταβάλλουν ολόκληρη την συνδρομή όσοι πρίν τη μισή. Να ισχύσει για όλους το ίδιο: μισή συνδρομή και για αυτό το έτος.

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά