Παράταση για την καταβολή των εισφορών του 2016 ζητάει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορ.Συλλόγων

Σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρής, ζητεί να χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής των εισφορών του 2016 έως τις 30-6-2017 και να προβλεφθεί δυνατότητα
καταβολής των ως άνω εισφορών σε τουλάχιστον 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους. Η επιστολή έχει ως εξής: "Σε συνέχεια της από 14.2.2017 επιστολής μας σχετικά με την επιβεβλημένη παράταση της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016, δόθηκε παράταση μέχρι την 31.3.2017.
Όπως όμως γνωρίζετε και είχαμε επισημάνει στην ανωτέρω επιστολή μας, κατά πάγια πρακτική που τηρείτο επί σειρά ετών η προθεσμία καταβολής παρατεινόταν μέχρι την 30η Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Ταμείου Νομικών (ΤΑΝ) και με σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας.
Με δεδομένο ότι για το τρέχον έτος οι δικηγόροι έχουν πρόσθετη επιβάρυνση λόγω της υποχρέωσης ταυτόχρονης καταβολής, τόσο των εισφορών του παρελθόντος έτους, όσο και των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με το νόμο 4387/2016,  παρακαλούμε όπως: α) χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής εισφορών 2016 μέχρι την 30η Ιουνίου 2017, και β) προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής των ως άνω ασφαλιστικών εισφορών σε  τουλάχιστον 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,  χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους". (dsa.gr)

Σχόλια