Συνταξιούχος πυροβόλησε το δικηγόρο του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη

Θύμα πυροβολισμού έπεσε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, δικηγόρος της συμπρωτεύουσας, μέσα στο γραφείο του στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης. Τον δικηγόρο πυροβόλησε ένας 76χρονος πελάτης του τρεις
φορές με περίστροφο, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, το μηρό και το χέρι του. Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία φαίνεται να ήταν η δυσαρέσκεια του ηλικιωμένου για τη δικαστική έκβαση που είχε αστική υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο δικηγόρος.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών που τού απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ακολούθως παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε κρατείται.
Όσο ο κατηγορούμενος που είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο, ρωτήθηκε για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη του. Ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο 45χρονος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του, αρνούμενος, παράλληλα, να επιστρέψει 1.250 ευρώ που ζήτησε ο ηλικιωμένος από αμοιβή που είχε λάβει ο δικηγόρος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 76χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε μαζί του, με το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές τον δικηγόρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιά, το μηρό και το δεξί χέρι. Αμέσως μετά, ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται. (news.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά