Στο αρχείο η δικογραφία για τα Capital Controls

Στο αρχείο τέθηκε, ύστερα από περίπου ένα χρόνο εισαγγελικής διερεύνησης, η δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από τις καταγγελίες σχετικά με την επιβολή των capital controls, καθώς «δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων».
Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη αμέσως μετά την επιβολή των capital controls τον Ιούλιο του 2015, όταν ιδιώτες και επιχειρηματίες κατέθεσαν αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τον περιορισμό στην κίνηση των κεφαλαίων, η οποία, όπως τόνιζαν, ήταν η αιτία για να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Στις αναφορές περιγράφονταν μάλιστα κακουργηματικές ευθύνες σε βάρος όσων έλαβαν την απόφαση για τα capital controls, ενώ τους αποδιδόταν ακόμα και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε από εισαγγελέα Πρωτοδικών, εξετάστηκαν μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οικονομολόγοι και συγκεντρώθηκαν έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές. Τελικά, η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων. (πηγή: newsbomb.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά