Με συμβολαιογραφική πράξη θα εκδίδεται πλέον το συναινετικό διαζύγιο

Με συμβολαιογραφική πράξη πλέον θα εκδίδεται το συναινετικό διαζύγιο χωρίς καμία δικαστική διαδικασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, το διαζύγιο, θέματα επιμέλειας
των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων και της διατροφής θα συμφωνούνται μεταξύ των συζύγων ενώπιον συμβολαιογράφου, ο οποίος θα συντάσσει σχετική συμβολαιογραφική πράξη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η παράσταση δικηγόρου και για τις δύο πλευρές θα είναι υποχρεωτική, προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του κάθε συζύγου.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, με συμβολαιογραφική πράξη εκτός από το διαζύγιο, θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων, αλλά και της διατροφής. Με τις νέες ρυθμίσεις επιχειρείται η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών και κυρίως, όπως υποστηρίζει ο υπουργός κ. Κοντονής, αφαιρείται σιγά σιγά κρίσιμη δικαστική ύλη από τα δικαστήρια, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο και σύνθετο ρόλο τους. Παρόμοιες, επίσης, ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν και για σωρεία άλλων δικαστικών διαδικασιών, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της δικαστικής ύλης. (πηγή: kathimerini.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά