Ισόβια κάθειρξη στον 48χρονο που σκότωσε το γείτονά του για μία θέση πάρκινγκ

Σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Πατρών καταδικάστηκε 48χρονος που σκότωσε τον Παναγιώτη Καρακαπιλίδη το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη του Πύργου, επειδή τον ενοχλούσε η θέση που το θύμα είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του. Ο καταδικασθείς στο δικαστήριο επέμεινε στον
αρχικό ισχυρισμό που είχε προβάλει στους αστυνομικούς κατά την προανάκριση αλλά και στην Ανακρίτρια Πύργου, υποστηρίζοντας πως ο 48χρονος Παναγιώτης τον ενοχλούσε γιατί στάθμευε το αυτοκίνητό του απέναντι από το σπίτι του και ότι του είχε κάνει επανειλημμένα παρατηρήσεις.
Ο συνήγορος υπεράσπισης προέβαλλε στο δικαστήριο το αίτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο πέραν του πρότερου έντιμου βίου και της “ανάρμοστης συμπεριφοράς το θύματος”, τα οποία και απορρίφθηκαν.
Το αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, στον Πύργο, στην οδό Ολυμπίων. Ο 48χρονος μηχανικός αυτοκινήτων έπεσε νεκρός από τις έξι μαχαιριές που του κατάφερε πισώπλατα ο δράστης. Ήταν περίπου 3.30 το μεσημέρι όταν το θύμα επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα χρωμάτων και ειδών κιγκαλερίας και κρατώντας μια νάιλον σακούλα με το ψωμί και τα τσιγάρα του, προχώρησε προς το σπίτι του που βρίσκεται στη γωνία. Εκείνη την ώρα από το ακριβώς απέναντι ισόγειο σπίτι, βγήκε ο δράστης που φάνηκε να τον περίμενε. Κρατώντας ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με μακριά λάμα και χωρίς να του πει καμία κουβέντα, αλλά ούτε να τον αντιληφθεί για τις διαθέσεις του το θύμα, πλησίασε γρήγορα και πισώπλατα τον μαχαίρωσε δύο φορές. Το θύμα έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτο. Ο δράστης τότε γονάτισε και τον έπληξε ακόμα δύο φορές πάλι στην πλάτη. Σηκώθηκε και έκανε δύο-τρία βήματα προς το σπίτι του. Όμως επέστρεψε και πάλι και του κάρφωσε άλλες δυο φορές το μαχαίρι στην πλάτη. Στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι του, πήρε μια βαλίτσα με χαρτιά, μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή. 
Μετά τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του, ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν για τα κίνητρα της πράξης του, απάντησε πως το πρόβλημά του ήταν η θέση που στάθμευε το αυτοκίνητό του ο Καρακαπιλίδης, απέναντι από το σπίτι του δράστη. «Πήγα να τον φοβερίσω για να μην παρκάρει εκεί που πάρκαρε. Του είχα πει να μη βάζει εκεί το αυτοκίνητό του», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. (πηγή: news.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά