Ισόβια κάθειρξη για φόνο εκ προθέσεως στη γυναίκα του καπετάνιου από την Κοιλάδα Αργολίδας

Ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η 39χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, χήρα του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου από την Κοιλάδα
Αργολίδας στην οποία επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 18 μηνών για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Σημειώνεται ότι δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.
Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, όπου είχε εμφανιστεί η λεγόμενη «μαύρη χήρα» αναζητώντας τους δράστες της δολοφονίας του συζύγου της. Ωστόσο τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια έφεραν την ίδια κατηγορούμενη.
Η δίκη διεξήχθη σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διαδραματίστηκαν πρωτοφανείς σκηνές με τους δικηγόρους της κατηγορουμένης.Έπειτα από συνεχείς αντιπαραθέσεις με την έδρα και τους μάρτυρες, αιτήματα για εξαίρεση της προέδρου και κακοδικία, αναγκαστικές διακοπές και σωρεία προσβλητικών εκφράσεων, παραιτήθηκαν. Την τελευταία μέρα ζήτησαν να επαναδιοριστούν και τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα συνοδεία αστυνομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την εντολέα τους.
Η κατηγορούμενη δεν άσκησε το δικαίωμά της να απολογηθεί και επίσης αποχώρησε από το δικαστήριο. Κανείς από τους συγγενείς της δεν βρισκόταν στην αίθουσα όταν ανακοινώθηκε η ομόφωνη καταδίκη της.
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου θα σταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη και συμμετοχή του ιδιοκτήτη της βίλας  όπου βρέθηκε να νεκρός ο άτυχος καπετάνιος το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου 2014. (ert.gr/zougla.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά