Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο Σπ.Κοντονής. Ποιοί δικηγόροι αναλαμβάνουν υφ.Αθλητισμού και υπ.Εργασίας

Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναλαμβάνει ο Σταύρος Κοντονής, μετά τον ανασχηματισμό της 4ης Νοεμβρίου, διαδεχόμενος το Ν.Παρασκευόπουλο. Αναπληρωτής Υπουργός παρέμεινε ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος. Ο 53χρονος δικηγόρος και βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση Τσίπρα του Ιανουαρίου του 2015, θέση την οποία διατήρησε και μετά από τις εκλογές του
Σεπτεμβρίου του 2015, στην δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.
Τον κ. Κοντονή ως υφυπουργό αθλητισμού, αντικαθιστά ο επίσης δικηγόρος Γιώργος Βασιλειάδης, ο  οποίος είχε τον ρόλο του γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Γιώργος Βασιλειάδης γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1978, σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Είναι μάχιμος δικηγόρος και από το 2004 διατηρεί δικό του γραφείο και ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.
Νέα Υπουργός Εργασίας στη θέση του Γ.Κατρούγκαλου αναλαμβάνει η 30χρονη δικηγόρος Έφη Αχτσιόγλου. Η γεννηθείσα στα Γιαννιτσά δικηγόρος ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου. (πηγές: newsit.gr/gazzetta.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά