Κατεπείγουσα έρευνα για την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Έρευνα για την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου προσωπικά δεδομένα διοχετεύθηκαν στον τύπο, διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας. Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά. Περαιτέρω, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά
πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες.
Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε με αίτησή του προς την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνηθεί εάν υπήρξε παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από την εφημερίδα Αυγή. (πηγή: in.gr)

Σχόλια