Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον γιο του Προέδρου της Βουλής της Κύπρου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Κυριάκο Συλλούρη, γιό του προέδρου της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας για αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος το 2013, με θύμα τον Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Κυριάκο Συλλούρη στέρηση άδειας οδήγησης για 18 μήνες και
10 βαθμούς ποινής.
Για σκοπούς προσδιορισμού της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, τις προσωπικές του περιστάσεις, καθώς και τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου αμέσως μετά το δυστύχημα, ότι δηλαδή προσπάθησε να παρέχει βοήθεια στο θύμα, κάλεσε σε βοήθεια και συνεργάστηκε με την Αστυνομία, αλλά και την έλλειψη των επιβαρυντικών στοιχείων της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, την ψυχολογική διαταραχή του κατηγορούμενου συνεπεία του δυστυχήματος και της απώλειας μίας ανθρώπινης ζωής και τη σοβαρότητα της κατηγορίας.
Οι προβλεπόμενες από το σχετικό άρθρο (210) του Ποινικού Κώδικα ποινές είναι φυλάκιση μέχρι τέσσερα χρόνια ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €4.271 ή και τα δύο. Με ανακοίνωσή του, ο πατέρας του θύματος του τροχαίου Κυριάκος Καραπατέας απευθύνει έκκληση προς τους δικαστές να αποδίδουν ποινή φυλάκισης στους ενόχους, μετά από πολλή σκέψη και μελέτη των γεγονότων. Όπως αναφέρει,  "ο χρόνος φυλάκισης σύντομα τελειώνει. Ο θάνατος και η θλίψη όμως που δημιούργησε θα είναι για πάντα". (capital.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά