Ισόβια στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και επιπλέον ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 27χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Οι δύο καταδικασθέντες όταν άκουσαν τις ποινές ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα σχολίασαν «τόσο καιρό κλαίγαμε εμείς, τώρα ας κλάψουν και αυτοί».
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί στους εντολείς τους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Επιπλέον, για τον 30χρονο ζητήθηκε να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό αλλά οι δικαστές απάλλαξαν, ομόφωνα, τον 27χρονο από την κατηγορία της αντίστασης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του news.gr, αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του Στεφαν Ματασαρεάνου, όταν ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο Α. Κούγιας ανέφερε: «Μπορεί η πράξη του κατηγορούμενου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό. Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες «έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα...». Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά...» Το ακροατήριο αντέδρασε στα λεγόμενα του Α.Κούγια φωνάζοντας «Αίσχος... αίσχος...». Διαβάστε περισσότερα στο news.gr

Σχόλια