Δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε την απευθείας μετάδοση μηνύματος του Ερντογάν σε συγκέντρωση Τούρκων στην Κολωνία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε με απόφασή του την απευθείας μετάδοση χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σε συγκέντρωση Τούρκων στην πόλη της Κολωνίας. Προηγουμένως το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης,  οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογαν προς τους συγκεντρωθέντες. Το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ
απεφάνθη ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε  με τη σειρά του την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των διοργανωτών.  Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διοργανωτών της συγκέντρωσης κατά την τελεσίδικη κρίση του και επομένως ακόμη και μια ενδεχόμενη προσφυγή για το θέμα της απευθείας μετάδοσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. 
Η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογαν με τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 31 Ιουλίου και  αναμένονται έως 30.000 διαδηλωτές, ενώ θα είναι παρόντες 2.700 αστυνομικοί. Εχουν προγραμματιστεί επίσης και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων. (imerisia.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά