Απολύθηκαν 2.745 Δικαστές στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα

Στην απόλυση του πρωτοφανούς αριθμού των 2.745 δικαστικών προχώρησε σύμφωνα με δημοσιεύματα η τουρκική κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «εκκαθάριση» από το στράτευμα άλλων 2.839 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα της Παρασκευής 15/7/2016. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Σάββατο 16/7, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και
Εισαγγελέων αποφάσισε την απόλυση των 2.745 δικαστικών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση πέντε μελών του Συμβουλίου που επρόσκειντο στον ιεροκήρυκα και αντίπαλο του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το κίνημα του Γκιουλέν θεωρείται ότι προάγει μια ήπια εκδοχή του Ισλάμ που πιστεύει στην επιστήμη, το διάλογο μεταξύ των θρησκειών και την πολυκομματική δημοκρατία. Διεξάγει διάλογο με άλλες θρησκείες, με το Βατικανό, καθώς και με εβραϊκές οργανώσεις και διατηρεί εκατοντάδες σχολεία στην Τουρκία ενώ έχει κατηγορηθεί για διείσδυση και μεγάλη επιρροή στους κόλπους της τουρκικής αστυνομίας και της δικαιοσύνης. (thetoc.gr/news247.gr) 

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά