Παράταση της αποχής μέχρι 6/6 με το ισχύον πλαίσιο αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 23 Μαϊου, η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου. Η πλειοψηφία των μελών ψήφισε υπέρ της συνέχισης της αποχής μέχρι 6 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο, που έχει ορίσει η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων στην τελευταία απόφασή της. Αναλυτικά τα
αποτελέσματα, όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, έχουν ως εξής: Σύνολο Εγγεγραμμένων: 1.142, Ψηφίσαντες: 1.049, ΝΑΙ(Σύνολο): 661 (Με αυστηρότερο πλαίσιο:195. Με το ισχύον πλαίσιο: 466). ΟΧΙ:348. Επιτροπή Αγώνα- Μελανεφίδου: 20, Λευκά: 11, Άκυρα: 9.
H σχετική ανακοίνωση του ΔΣΘ έχει ως εξής: "Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την από 23 Μαΐου 2016 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Θεσσαλονίκης από τα καθήκοντα τους έως και την 6 Ιουνίου 2016 για την άμεση νομοθέτηση βελτιωτικών διατάξεων στο ψηφισθέν ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, που αφορούν: α) τους νέους δικηγόρους, β) την επιστροφή των με τα γραμμάτια προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και γ) τη δυνατότητα ύπαρξης επαγγελματικού ταμείου με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης".

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά