Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως και 14 Μαϊου 2016 (ενημερωμένο)

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδριάζει σήμερα 06.05.2016 στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα παράταση της αποχής δικηγόρων έως το Σάββατο 14.05.2016. Υπενθυμίζεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την Κυριακή στις 8 Μαϊου 2016. To δελτίο τύπου της Συντονιστικής
έχει ως εξής: "Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή (6/5/2016)  συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι:
 · Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.
 · Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 · Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.
 · Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους Δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται και οι παροχές υποδιπλασιάζονται. Οι φερόμενες "εκπτώσεις" δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.
Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016".

Σχόλια