Κατρούγκαλος: Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντιλάκι και γραβάτα, σαν εμένα

«Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντιλάκι και γραβάτα, σαν εμένα», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος, αναφέροντας ότι θα προστατευθούν οι πιο αδύναμοι. Αναφορικά με το πότε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ότι θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, τονίζοντας ότι δεν θα χρειαστούν ψήφοι από άλλα κόμματα για να
περάσει.
Ο υπουργός Εργασίας υπολογίζει ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό θα ανέλθει στο 65%. Αρχικά το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ από 17% σήμερα, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα πέσει στο 7%.
Αναφορικά με τις συντάξεις των βουλευτών που εξαιρούνται από τη νέα ασφαλιστική ρύθμιση τόνισε: «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ». (iefimerida.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά