Αντίθετη στο Ασφαλιστικό η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

Την αντίθεση τους στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί δικαστές. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την συνολική αντίθεσή της στη λογική και το βασικό πλαίσιο του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22.4.2016 από την κυβέρνηση. Ένα νομοσχέδιο που μετακυλύει για μία ακόμη φορά το βάρος των
ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων στους ασφαλισμένους,  αν και δεν ευθύνονται οι ίδιοι.
Η διαχρονική (από τον α.ν. 1611/1950 μέχρι και σήμερα) αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που υπονόμευσαν διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα.
Επισημαίνουμε ότι :
Οι περικοπές των συντάξεων και η υποβάθμιση των ασφαλιστικών παροχών δεν μπορεί να παραβιάζουν τον συνταγματικό πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος.
Ειδικά, τέλος, για τους δικαστικούς λειτουργούς, η μεταφορά του συνόλου των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), - πέραν των συνταγματικών ζητημάτων που εγείρει -  σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των συντάξεων παλαιών και νέων συνταξιούχων ως αποτέλεσμα του  επανυπολογισμού των συντάξεων για τους πρώτους , θα επιφέρουν αναπόφευκτα περαιτέρω δραματική συρρίκνωση των συντάξεων και των εν γένει ασφαλιστικών παροχών και των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών». 

Σχόλια