Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως και 7 Μαΐου 2016

Η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στην Αθήνα σήμερα Σάββατο 23.04.2016 στα γραφεία του ΔΣΑ, επανεξέτασε το ζήτημα του Ασφαλιστικού, αφού ενημερώθηκε για το κατατεθέν Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και αποφάσισε ομόφωνα: α) την παράταση της πανελλαδικής αποχής δικηγόρων έως και 07-05-2016 και β) τη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για
επανεξέταση της κατάστασης την Παρασκευή 06-05-2016. Το πλαίσιο χορήγησης αδειών: Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο), Παραγραφές – αποσβεστικές προθεσμίες (αστικά-ποινικά) και Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Ολομέλειας "η Ολομέλεια εκτιμά ότι το νομοσχέδιο παρά  τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο. Οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των Δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας Βασίλης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:
Α. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα
Β. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του.
Γ. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης".
Όλα τα σχετικά θέματα με την Αποχή των Δικηγόρων στη στήλη ΑΠΟΧΗ

Σχόλια