Ποινική δίωξη σε γονείς για το θάνατο του 14 μηνών παιδιού τους

Τις συνθήκες θανάτου ενός κοριτσιού ηλικίας 14 μηνών, το 2014 στη Θεσσαλονίκη, εξακρίβωσαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του μωρού, της 30χρονης μητέρας του και του 28χρονου πατέρα του, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βλάβης από συνεχή σκληρή συμπεριφορά,
κατά συρροή και συναυτουργία.
Το νήπιο διακομίστηκε το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου 2014, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, εξαιτίας κάκωσης στο κεφάλι, που προκλήθηκε από πρόσφατο τραυματισμό από πτώση του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.Από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε η κατ’ επανάληψη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τους δύο γονείς του παιδιού και ειδικότερα η αλλεπάλληλη πρόκληση σωματικών κακώσεων στο νήπιο.
Όπως προέκυψε, και στο παρελθόν το παιδάκι είχε μεταφερθεί άλλες τρεις φορές σε νοσοκομεία της πόλης με τραύματα από πτώσεις του, από το παιδικό καροτσάκι ή από την κούνια του. Ωστόσο, δεν είχε κινηθεί μέχρι πρότινος ποινική διαδικασία σε βάρος των γονέων του, καθώς δεν προέκυπταν σημάδια κακοποίησής του. (in.gr)

Σχόλια