Σε δίκη 12 άτομα για εμπόριο ωαρίων και διακίνηση φαρμάκων εξωσωματικής

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 12 άτομα, κατηγορούμενα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ανάμεσα σε όσους παραπέμπονται σε δίκη -με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης- είναι δύο καθηγητές Μαιευτικής - Γυναικολογίας του ΑΠΘ, όπως επίσης φαρμακοποιοί,
εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβίαση του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με πώληση ωαρίων με αντάλλαγμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, οι κατηγορούμενοι είχαν στήσει κύκλωμα με αγορά φαρμάκων από την Ελλάδα, τα οποία πωλούνται πολύ ακριβά στο εξωτερικό και τα εξήγαγαν, μέσω άλλης εταιρείας, στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα, φαίνεται ότι χορηγούσαν αμοιβή έως 1.000 ευρώ σε αλλοδαπές γυναίκες, προερχόμενες από χώρες του ανατολικού μπλοκ, προκειμένου να αφαιρούν απ’ αυτές τα ωάρια, τα οποία, εν συνεχεία, διακινούσαν σε ενδιαφερόμενες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που υποβάλλονταν σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. (naftemporiki.gr)

Σχόλια