Νέα υπόθεση για τον "Δικηγόρο των καθαρμάτων"

Θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ποινικολόγους του Βελγίου αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση, μεταξύ άλλων, του συνεργού ενός παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνου και του ιδρυτή μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης που επιδίωκε την επιβολή της Σαρία στο Βέλγιο και στρατολογούσε επίδοξους τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στη Συρία. Πρόκειται για τον Σβεν Μαρί, γνωστό στο Βέλγιο και ως
«δικηγόρο των καθαρμάτων», τελευταίος πελάτης του οποίου είναι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικός καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
«Εάν κάποιος περιγράφεται ως Υπ' Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος, εγώ θέλω να πολεμήσω αυτήν την κατάχρηση εξουσίας», έχει δηλώσει σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Metro ο δικηγόρος που έχει εκπροσωπήσει τον εξτρεμιστή σαλαφιστή Φουάντ Μπελκασέμ αλλά και τον Μισέλ Λελιέβρ, συνεργό του διαβόητου παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος τη δεκαετία του '90 καταδικάστηκε για την απαγωγή και το βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία τεσσάρων από αυτά.
Ο Σβεν Μαρί δεν περιορίζεται μόνο στην υπεράσπιση στυγερών δολοφόνων και αδίστακτων τρομοκρατών αλλά έχει αναλάβει επίσης την υπεράσπιση ενός θύματος επίθεσης με θειικό οξύ ενώ έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.
Όσον αφορά τον τελευταίο του πελάτη, ο Σβεν Μαρί είχε δηλώσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι είναι έτοιμος υπερασπιστεί τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έπειτα από επικοινωνία που είχε με πρόσωπο του περιβάλλοντος του τρομοκράτη και ενόσω αυτός καταζητούταν από τις βελγικές και γαλλικές Αρχές. Η υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει ο βέλγος δικηγόρος για τον μαροκινής καταγωγής γάλλο τρομοκράτη εστιάζει κυρίως σε διαδικαστικά ζητήματα. Ο Σβεν Μαρί δεν αρνείται ότι ο πελάτης του συμμετείχε ενεργά στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Αλλά κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεΐντέρς για πολιτικές παρεμβάσεις και τις γαλλικές Αρχές για την απαίτησή τους να εκδοθεί ο Αμπντεσλάμ στη Γαλλία. (tovima.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Πάντα βρίσκει κάποιος πρωτότυπες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις στο legalnews24.gr. Μπράβο!

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά