Νεκρός ο δικηγόρος Ρώσων στρατιωτικών που δικάζονται στην Ουκρανία

Το πτώμα του δικηγόρου Γιούρι Γκραμπόφσκι που υπερασπιζόταν δύο Ρώσους στρατιωτικούς σε δίκη στην Ουκρανία ανακαλύφθηκε σε χωράφι, δήλωσε την Παρασκευή ο εισαγγελέας Ανατόλι Ματιός. O Γκραμπόφσκι ήταν μέλος της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί τους δύο Ρώσους που συνελήφθησαν τον περασμένο Μάιο με την κατηγορία της τρομοκρατίας σε σχέση με την αυτονομιστική σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία. Η περίπτωσή τους έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον λόγω της επιθυμίας της Ουκρανίας για την ανταλλαγή των στρατιωτών με τους
Ουκρανούς που κρατούνται στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πιλότου Ναντιέζντα Σαβτσένκο.
Ο Γκραμπόφσκι εξαφανίστηκε στις αρχές Μαρτίου και την Πέμπτη το βράδυ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το πτώμα του, με βάση τις πληροφορίες ενός από δύο άνδρες που κρατούνται σε σχέση την εξαφάνισή του, ανέφερε σε συνέντευξη ο Ουκρανός εισαγγελέας Ανατόλι Ματιός.  «Προσωρινά, μπορώ να πω ότι σκοτώθηκε με βίαιο τρόπο και τον αποτέλειωσαν με ένα πυροβόλο όπλο», δήλωσε ο Ματιός, προσθέτοντας ότι ο δικηγόρος είχε πέσει θύμα ληστείας και είχε επίσης μια εκρηκτική συσκευή συνδεδεμένη στο πόδι του.
Ο Ματιός είπε ότι δεν μπορούσε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά κίνητρα, αλλά αργότερα είπε ότι ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας η δίκη των στρατιωτών να καθυστερήσει. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε μια δήλωση στην οποία κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για αποτυχία να προστατεύσουν τον Γκραμπόφσκι, ο οποίος είπαν είχε πέσει θύμα αντιρωσικών αισθημάτων στην Ουκρανία, λόγω του ρόλου του. (athina984.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά