Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Ποινή 15 ετών καταναγκαστικής εργασίας στον Αμερικανό φοιτητή για εχθρική ενέργεια κατά της Βόρειας Κορέας

Στην εξοντωτική ποινή φυλάκισης 15 χρόνων με καταναγκαστική εργασία καταδίκασε η Βόρειος Κορέα τον Αμερικανό φοιτητή Ότο Βάρμπιερ, τον οποίο έκρινε ένοχο για «εχθρική ενέργεια υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ». Ο φοιτητής είχε κλέψει κομματικό μπάνερ από το ξενοδοχείο που διέμενε ως «τρόπαιο» και δεν τον έσωσαν ούτε τα δάκρυα με τα οποία ζήτησε συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της Βορείου Κορέας.
Ο 21χρονος είχε συλληφθεί στην Πιόνγκγιανγκ, όπου είχε ταξιδέψει ως τουρίστας, στις 2 Ιανουαρίου. Ο φοιτητής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια συνελήφθη με την κατηγορία της τέλεσης «εχθρικής ενέργειας» σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομολογία του που μεταδόθηκε στους βορειοκορεατικούς τηλεοπτικούς δέκτες.
Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο φοιτητής, το έκανε επειδή μέλος τοπικής εκκλησίας στη Βιρτζίνια του είχε προσφέρει χρήματα εάν έφερνε πίσω κάτι ως «τρόπαιο» από το ταξίδι του.
Σύμφωνα με τους Κορεάτες, στόχος ήταν «να πληγούν τα κίνητρα και η εργασιακή ηθική του κορεατικού λαού» -ένας στόχος «πολύ ανόητος», όπως φρόντισε να σημειώσει ο φοιτητής στην ομολογία του. (tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάστε επίσης:

Παράταση των προθεσμιών του άρ. 237 ΚΠολΔ για κατάθεση προσθήκης στις προτάσεις διαδίκων

Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελ. Γεωργίλη, παρατείνονται οι προθεσμίες κα...