Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε γυναίκα που εξέδιδε ανήλικη. Σύλληψη 81χρονου ιερέα για άσεμνες πράξεις σε 19χρονη

Θεσσαλονίκη. Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε γυναίκα, 41 ετών με την κατηγορία ότι εξέδιδε σε 75χρονο την ανήλικη κόρη της φίλης της, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας τις ερωτικές τους συνευρέσεις. Εκτός από την γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενη, το δικαστήριο τιμώρησε με φυλάκιση 6 ετών τον 75χρονο ενώ στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε -επιπλέον- χρηματικό πρόστιμο,
ύψους 60.000 ευρώ, στον καθένα. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2014, ύστερα από έρευνες του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Όπως προέκυψε, η 41χρονη γυναίκα εξανάγκασε την ανήλικη από τη Βουλγαρία να συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με τον 75χρονο Έλληνα.
Χανιά. Στη σύλληψη 81χρονου ιερέα προχώρησαν οι αρχές στα Χανιά, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, μετά την καταγγελία μίας 19χρονης ότι ιερέας προσπάθησε να τη φιλήσει, προχωρώντας ταυτόχρονα σε άσεμνες πράξεις.
Όπως κατήγγειλε η 19χρονη στην αστυνομία, βρισκόταν σε στάση λεωφορείου μέσα στην πόλη των Χανίων, όταν ο 71χρονος ιερέας την πλησίασε και προσπάθησε να την αγγίξει σε διάφορα μέρη του σώματος της και να την φιλήσει.
Η 19χρονη αντέδρασε αμέσως και έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Ο 81χρονος ιερέας προσήχθη το μεσημέρι στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ύστερα από αναφορά αυτοπτών μαρτύρων, ότι το μεσημέρι προσπάθησε να θωπεύσει και να φιλήσει την νεαρή που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό σημείο της πόλης.Ο ιερέας δήλωσε στους αστυνομικούς άγνοια για το συμβάν, ωστόσο σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της κοπέλας. (πηγή: ΑΜΠΕ)

Σχόλια