Παρενέργειες της αποχής των δικηγόρων σε πολύκροτες δίκες

Στις συνέπειες της αποχής των δικηγόρων σε πολύκροτες ποινικές δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρεται δημοσίευμα της Καθημερινής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μην επιτρέπει –λόγω αποχής των δικηγόρων– την κατ’ εξαίρεση διεξαγωγή πολύκροτων δικών, όπως της Χρυσής Αυγής και της υπόθεσης εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», παρότι επίκεινται αποφυλακίσεις βασικών κατηγορουμένων προκαλεί παρενέργειες.
Όπως αναφέρεται, η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά άσκησε
σφοδρή κριτική στους συνηγόρους βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση του «Noor 1», αποδίδοντας την αποχή τους από τη διαδικασία σε υπερασπιστική τακτική. Οι ίδιοι αρνούνται ότι η αναβολή της δίκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εντολέα τους (το 18μηνο της προφυλάκισης αργεί να συμπληρωθεί) και μετά την αναταραχή εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραστούν στο δικαστήριο.
Παρόμοιες συνθήκες διαμορφώνονται και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς στις αρχές Μαρτίου επίκειται η αποφυλάκιση του βασικού κατηγορουμένου Γιώργου Ρουπακιά. Η δίκη διεκόπη πριν από περίπου ένα μήνα και ο συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Ανδρέας Τζέλλης, προτίθεται να καταθέσει αίτημα στον Δικηγορικό Σύλλογο ζητώντας να επιτραπεί η κατ’ εξαίρεση διεξαγωγή της δίκης. Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

Σχόλια