Δεν συμμετέχει στην ανοιχτή συζήτηση των λοιπών δικαστικών ενώσεων για το Ασφαλιστικό η Ένωση Δικαστών. Αντίδραση δύο μελών του ΔΣ

Τη μη συμμετοχή της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό ζήτημα στην οποία όλες οι λοιπές δικαστικές ενώσεις της χώρας συμμετέχουν, επισημαίνουν δύο μέλη του ΔΣ της Ένωσης. Στο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα diaskepsi.gr και έχει τίτλο "Ποιος αποφάσισε τη μη συμμετοχή της Ε.Δ.Ε. στην ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό;" οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε., ζητούν εξηγήσεις για την αιτία που απεκρύβη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ένωσης ότι
είχε αναληφθεί η πρωτοβουλία διαλόγου των δικαστικών ενώσεων για το Ασφαλιστικό και ποιος ευθύνεται για τη μη συμμετοχή της ένωσης στην συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 14.00 μ.μ στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας. Το κείμενο έχει ως εξής: «Στο ΔΣ της 26η Ιανουαρίου 2016 παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει το Δικαστικό Σώμα οι διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τι μπορούμε να περιμένουμε από δω και μπρος. Η πρότασή μας για συμβολική διακοπή συνεδριάσεων των Δικαστηρίων της Χώρας στις 4 Φεβρουαρίου απορρίφθηκε, όπως ειδικότερα εκθέσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ωστόσο την επόμενη ημέρα ότι όλες οι άλλες δικαστικές ενώσεις, καθώς και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστών και η Ένωση μελών του ΝΣΚ, πλην της δικής μας και της Ένωσης Εισαγγελέων, αποφάσισαν ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.
Ζητούμε λοιπόν εύλογα εξηγήσεις για την αιτία που μας απεκρύβη κατά την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ ότι είχε αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία και ποιος πήρε την ευθύνη να αρνηθεί την δική μας συμμετοχή. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που όφειλε το Προεδρείο να το θέσει υπόψη όλων των μελών. Την απόφαση για την συμμετοχή ή μη της Ε.Δ.Ε. όφειλε να την λάβει το αρμόδιο όργανο που είναι το Δ.Σ. και όχι οι κάθε φορά αυτόκλητοι εκπρόσωποι αυτού. Επίσης πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις σε όλους τους συναδέλφους για το σκεπτικό της μη συμμετοχής μας. Τη στιγμή που η συγκυρία απαιτεί ευρύτερες συμμαχίες και συναινέσεις ως προϋπόθεση επιτυχίας των επιδιώξεών μας, είναι λυπηρό να επιλέγουμε έναν επικίνδυνα μοναχικό δρόμο και να διασπάμε την παραδοσιακή ενότητα μεταξύ των Δικαστικών Ενώσεων». (diaskpesi.gr)
Δείτε την ανακοίνωση των λοιπών δικαστικών ενώσεων για την Ανοιχτή Συνέλευση για το Ασφαλιστικό εδώ.
Σχετικός σύνδεσμος:

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά