Aποκλεισμός δικαστηρίων από δικηγόρους σε Αθήνα και Πειραιά ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των δικηγόρων κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τρίωρος αποκλεισμός του Πρωτοδικείου Αθηνών (8-11 π.μ). Τα μέλη του ΔΣΑ και με την εκδήλωση αυτή, εξέφρασαν την ομόθυμη αντίθεση του δικηγορικού κόσμου στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης και ζήτησαν την απόσυρσή του, καθώς όπως τόνισαν, οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική
εξόντωση τους δικηγόρους. (δελτίο τύπου/dsa.gr)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη δυναμική συμμετοχή πολλών δικηγόρων ο τρίωρος αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των δικηγόρων για το ασφαλιστικό. Η ανταπόκριση των δικηγόρων ήταν μεγάλη και αντίστοιχη της αποφασιστικότητάς τους να παλέψουν με κάθε τρόπο για την ανατροπή ενός προσχεδίου νόμου που αποδυναμώνει τον Κλάδο και συνθλίβει τελικά τον επαγγελματία δικηγόρο, τιμωρώντας την εργασία και «δημεύοντας την περιουσία».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεχίσει, συντασσόμενος και με τους υπόλοιπους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που πλήττονται, να διεκδικεί ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, ως μέλος του Προεδρείου της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, δηλώνει ότι ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, αφού τυχόν υπερψήφιση των θέσεων του προσχεδίου οδηγεί στην βίαιη και ακούσια έξοδο από τον Κλάδο πολλών συναδέλφων. (δελτίο τύπου/dspeiraia.gr)

Σχόλια