Ποιές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

Το πρόβλημα της ενόχλησης από θορύβους που προκαλούνται από ένα γειτονικό σπίτι ή διαμέρισμα ή νυχτερινό κέντρο είναι αρκετά συχνό και απασχολεί πολλούς από μας.Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, κατά τις οποίες ο θόρυβος και η φασαρία από γειτονικά ακίνητα ή καταστήματα δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός.
Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες: Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00 και κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Πρέπει να σημειωθεί ότι θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και χειμερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ήθελα να μάθω αν υπαρχει νόμος που ορίζει τι ώρα το πρωί μπορεί κάποιος να κάνει πχ μαστορέματα χωρις να θεωρηθεί οτι ενοχλεί.
Ο χρήστης Jason P. Hall είπε…
Προς Ανώνυμο 09:02: Υπάρχει διάταξη στον Αστικό Κώδικα για την εκπομπή θορύβων από γειτονικά ακίνητα. Κατα καιρούς έχει εμφανιστεί νομολογία ασφαλιστικών μέτρων υπέρ των ιδιοκτητών βλαπτόμενων ακινήτων, άσχετα εάν ο θόρυβος προέκυπτε σε ώρα κοινής ησυχίας η όχι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλημέρα, χθες πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και έκανα ανώνυμη καταγγελία και δεν ήρθε ποτέ κανείς με αποτέλεσμα ο γείτονας να συνεχίσει τους θορύβους από τις 5μιση μέχρι τις 6μιση το πρωί. Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που δεν έρθει ποτέ περιπολικό ενώ έχω κάνει καταγγελία; Πρέπει να το αναφέρω στον αξιωματικό υπηρεσίας; Αν είχα κάνει επώνυμη καταγγελία θα είχα περισσότερες πιθανότητες να έρθει κάποιος; Τι νομίζετε; Ευχαριστώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πόσο αντέχετε το πρόστιμο?

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά