Πειθαρχική δίωξη εναντίον δύο εισαγγελέων

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εναντίον δύο εισαγγελικών λειτουργών, με την αιτιολογία ότι ο πρώτος σε επιστολή που ανήρτησε στο διαδίκτυο μίλησε για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» και η δεύτερη επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. 
Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων θα διενεργηθούν από τους εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα. Το κείμενο της επίμαχης επιστολής στο protothema.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην πολύ θαρραλέα επιστολή του κ. Πενταγιώτη, η απάντηση του κράτους δείχνει γι' ακόμη μια φορά την ανελευθερία που υπάρχει στην έκφραση της γνώμης από δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πρέπει να ελέγχονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και να τις υπηρετούν άκριτα και σιωπηλά. Στα πραγματικά ευνομούμενα κράτη υπάρχει πάντα η διάκριση ανάμεσα στη δικαστική και την εκτελεστική εξουσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναμένω με ιδιαίτερη προσοχή την νομική ευαισθησία των δικαστών σε ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Μάλιστα με πάγια προσέγγιση υπέρ του Νόμου και του Συντάγματος.. Και όχι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπαίνω στον πειρασμό να θεωρήσω την επανάστασή τους ευκαιριακή και ιδιοτελή..

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά