Πρόστιμο -ρεκορ 746 εκ. ευρώ στην Amazon για παραβίαση του Γεν. Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Πρόστιμο 886,6 εκατ. δολαρίων (περίπου 746 εκ. ευρώ) για παράβαση των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δεδομένων επιβλήθηκε στην Amazon.

Το πρόστιμο εκδόθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Λουξεμβούργου, η οποία ισχυρίστηκε ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του τεχνολογικού κολοσσού δεν ήταν σύμφωνη με το δίκαιο της ΕΕ.

Η Amazon δήλωσε ότι πιστεύει ότι το πρόστιμο είναι "χωρίς αξία", προσθέτοντας ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της "σθεναρά", ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε στο BBC ότι «δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων».

Οι κανόνες της ΕΕ για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) απαιτούν από τις εταιρείες να ζητούν τη συγκατάθεση των χρηστών πριν χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ

Η Αρχή προστασίας δεδομένων του Λουξεμβούργου, γνωστή και ως Commission Nationale pour la Protection des Données (CNPD), εξέδωσε το πρόστιμο στην Amazon στις 16 Ιουλίου 2021. Σε απάντηση, η Amazon είπε: "Πιστεύουμε ότι η απόφαση του CNPD είναι χωρίς αξία και σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας σθεναρά σε αυτό το θέμα".

Το πρόστιμο στην Amazon έρχεται μετά τον αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα και την παραπληροφόρηση, καθώς και καταγγελίες από ορισμένες επιχειρήσεις ότι οι τεχνολογικοί “γίγαντες” κάνουν κατάχρηση της ισχύος τους στην αγορά. (πληροφορίες από bbc.com)


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά