Σε δίκη παραπέμπονται 11 συλληφθέντες στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

Για πέντε αδικήματα, παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες , κατά την διάρκεια των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο όπου ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και την πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα και εκτεταμένα επεισόδια.

Και οι 11 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, και αναμένεται να οριστεί ρητή δικάσιμος για να δικαστούν.

Με βάση την δικογραφία και οι 11 κατηγορούνται για: Βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285 ΠΚ, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια. (πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά