Επείγουσα ανακοίνωση για τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών από 1η Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, κατόπιν επικοινωνίας του με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών από 1-9-2020, ημέρα κανονικής λειτουργίας των Δικαστηρίων, θα ισχύουν τα εξής:

1. Κατάθεση Δικογράφων Τακτικής Διαδικασίας και Ειδικών Διαδικασιών (κτ. 2 πρ. Σχολής Ευελπίδων)

-Έως 15-9-2020 θα εξακολουθήσει η εφαρμογή του συστήματος περιορισμού συνωστισμών, με χρήση του λήγοντα αριθμού προείσπραξης, η οποία συνοδεύει το προς κατάθεση δικόγραφο, καθώς και ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά Δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

-Ειδικότερα αύριο, 1-9-2020 έως 15-9-2020 θα γίνονται δεκτά προς κατάθεση, απευθείας, στις γραμματείς του κτιρίου δύο (2) της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δικόγραφα που συνοδεύονται από γραμμάτια προείσπραξης, των οποίων ο τελευταίος αριθμός είναι ο τέσσερα (4).  Αντιστοίχως την Τετάρτη 2-9-2020 δικόγραφα με γραμμάτια προείσπραξης, των οποίων ο μοναδικός αριθμός λήγει στον αριθμό πέντε (5) κ.ο.κ..

-Από 16-9-2020 θα εφαρμοστεί σύστημα εξυπηρέτησης δύο αριθμών ανά ημέρα (πχ. Γραμμάτια προείσπραξης με λήγοντα 8,9).

Σας πληροφορούμε περαιτέρω ότι, όσοι πληρεξούσιοι δεν επιθυμούν να παραμένουν στην ουρά αναμονής, δύνανται να κάνουν χρήση της υπηρεσίας Συνεργάτη Δικηγόρου Δ.Σ.Α. στο κτίριο δύο (2) στον ειδικό γκισέ (όπως ίσχυε και παλιά) και να λάβουν αντίγραφα των δικογράφων που θα παραδώσουν στο Συνεργάτη Δ.Σ.Α., σε μεταγενέστερη ημερομηνία, από τα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60), σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν πριν την αναστολή λειτουργίας του Πρωτοδικείου λόγω της πανδημίας (13.3.2020).

Δικόγραφα υπό παραγραφή θα εξυπηρετούνται δίχως περιορισμό, κατόπιν έγκρισης από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας (κτ. 6).

2. Κατάθεση Δικογράφων Ασφαλιστικών Μέτρων (κτ. 5 πρ. Σχολής Ευελπίδων).

Έως 15-9-2020 θα εξακολουθήσει η εφαρμογή συστήματος περιορισμού συνωστισμού με χρήση του λήγοντα αριθμού προείσπραξης, η οποία συνοδεύει το προς κατάθεση δικόγραφο, καθώς και ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά Δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

Ειδικότερα, τις μονές ημέρες τις εβδομάδας θα εξυπηρετούνται δικόγραφα που συνοδεύονται από γραμμάτια προείσπραξης που λήγουν σε μονό αριθμό και τις ζυγές ημέρες τις εβδομάδας θα εξυπηρετούνται δικόγραφα που συνοδεύονται από γραμμάτια προείσπραξης που λήγουν σε ζυγό αριθμό.
Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

Για την εξυπηρέτηση των Δικηγόρων και την ομαλή λειτουργία του τμήματος καταθέσεων θα υπάρχουν στα κτίρια δύο (2) και πέντε (5) της πρώην Σχολής Ευελπίδων υπαλλήλοι εταιρείας SECURITY, οι οποίοι θα φροντίζουν για την τήρηση της σειράς αναμονής και την αποφυγή συνωστισμών.

3. Κατάθεση Ενδίκων Μέσων (Οδ. Δέγλερη)

(Ισχύουν τα υπό 1 αναφερόμενα)

4. Στα ποινικά ακροατήρια ισχύει ο διαχωρισμός του πινακίου όπως έχει αυτό γίνει από την Εισαγγελία. Την ευθύνη τήρησης των υγειονομικών μέτρων από άποψη χωρητικότητας θα έχει ο Πρόεδρος του Δικαστικού Σχηματισμού που δικάζει στην κάθε αίθουσα, τη συνδρομή του αστυνομικού που εκτελεί εκεί Υπηρεσία.

5. Από Δευτέρα 7-9-2020 η κάτω είσοδος της πρώην Σχολής Ευελπίδων καθώς και η είσοδος από το πάρκο θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για δικηγόρους που θα εισέρχονται με την επίδειξη της δικηγορικής τους ταυτότητας.

6. Οι πολίτες που αιτούνται χορήγησης Νομικής Βοήθειας θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά στο κτίριο τέσσερα (4), σε αίθουσα που θα επιλεγεί από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου με ad hoc ορισθησόμενο Δικαστή Υπηρεσίας για την άνω λειτουργία, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των πολιτών που αιτούνται νομική βοήθεια και των δικηγόρων που ζητούν προσωρινή διαταγή στο κτίριο πέντε (5).

7. Για τη λήψη και παραγγελία απογράφου διαταγής πληρωμής, την ανάληψη αντιγράφων αποφάσεων, προτάσεων και πρακτικών δημοσιευμένων αποφάσεων ισχύουν οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες πράξεις του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. (πηγή:dsa.gr)

Σχόλια