Έγκλημα και Κοινωνία


Έγκλημα και Κοινωνία, της Σοφίας Βιδάλη
Η σειρά απαρτίζεται από χρηστικά και έγκυρα βιβλία με θέματα της εποχής μας, και όχι μόνο. Μια τεκμηριωμένη παρέμβαση σε ζητήματα αιχμής που απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη με αγωνίες και ερωτήματα.
Το παρόν βιβλίο καταπιάνεται με βασικά ζητήματα της επιστήμης της Εγκληματολογίας: ανατρέχει στις κεντρικές θεωρήσεις για τα αίτια του εγκλήματος και την αντιμετώπισή του, εξετάζει την κοινωνική κατασκευή του εγκλήματος μέσα από τη δημιουργία του ποινικού νόμου και των κοινωνικών πιέσεων, αντικρούει τις βιολογικές και βιογενετικές θεωρίες και προσεγγίζει το έγκλημα και την αντίδραση σε αυτό ως ενιαίο πρόβλημα. Στόχος του δεν είναι να αποτελέσει ένα εγχειρίδιο Εγκληματολογίας. Απευθύνεται σε ειδικούς, κυρίως όμως σε μη ειδικούς αναγνώστες που θέλουν να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του εγκληματικού φαινομένου ως κοινωνικού και τη συσχέτισή του με ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών σχέσεων, περιλαμβανομένων των σχέσεων εξουσίας, και όχι με τις «οντολογικές» ιδιότητες του εγκληματία.
Η Σοφία Βιδάλη είναι Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στο Δ.Π.Θ. επί σειρά ετών, συνεργάζεται με πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διευθύνει το ΜΠΣ για τη διαφθορά, το οικονομικό και το οργανωμένο έγκλημα στο ΕΑΠ. Είναι μέλος της Υποεπιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου και έχει γράψει 10 βιβλία, πλήθος μελετών αντεγκληματικής πολιτικής και άρθρων και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων.. (εκδόσεις ΕΑΠ-Μάιος 2019)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά