Ακυρώνεται η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα


Δεν θα λειτουργήσει τελικά η νέα Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτό είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό  Οne στις 5 Ιουλίου 2019 η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για τη Νέα Δημοκρατία, έχει σημασία η εκπαίδευση να συμβαδίζει με την αγορά εργασίας, πράγμα που εν προκειμένω δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η Ελλάδα μετρά χιλιάδες άνεργους δικηγόρους». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα υπουργός Παιδείας εστιάζει σε σπουδές, όπως η Πληροφορική, που έχουν άμεση σχέση με δεξιότητες που οδηγούν στην αγορά εργασίας. 

Cyprus Company Formation. Read more here
Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 35 του Νόμου 4610/2019 προβλέπεται η ίδρυση Σχολής Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και του αντίστοιχου Τμήματος  Νομικής, με έδρα την Πάτρα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Νομικών Επιστημών.
Μάλιστα στις 4 Ιουλίου 2019, λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ , στο οποίο προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσει ποτέ.
Την αντίδρασή τους στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα είχαν εκφράσει τόσο οι υπόλοιπες Νομικές Σχολές όσο και το συνδικαλιστικό όργανο των δικηγόρων.


Σχόλια