Γιατρός ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης: Ποιός είναι ο Κώστας Τσιάρας


Ο Κώστας Τσιάρας είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κ.Τσιάρας , βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Σαμαρά, γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1966 στην Καρδίτσα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιατρός μικροβιολόγος βιοπαθολόγος.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΣΕΠΦΥ) Καρδίτσας, καθώς και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας στις εκλογές του 2004 και επανεκλέγεται σε όλες τις επόμενες εκλογές αναμετρήσεις. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και γραμματέας του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Ιανουάριο του 2016 προτάθηκε για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι παντρεμένος με τη μοριακή βιολόγο Αγγελική Στεργιούλη και έχει ένα γιο και δύο κόρες.
(πηγή:wikipedia)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά