Ένοχη η 51χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της στο Αιγάλεω - Της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών


Ένοχη κρίθηκε η 51χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία το συζύγου της το 2012 στο Αιγάλεω. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών της επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 10 μηνών.  Η 51χρονη, επτά χρόνια μετά το έγκλημα, οδηγήθηκε στη φυλακή για πρώτη φορά, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 20 ετών με αναστολή.
Στο άκουσμα της απόφασης η κατηγορούμενη φώναξε «είμαι αθώα» ξεσπώντας σε κλάματα ενώ επιτέθηκε λεκτικά στην πεθερά της, η οποία από την πρώτη στιγμή θεωρούσε ότι η νύφη της ευθύνεται για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της.
Το Εφετείο αναγνώρισε στην 51χρονη το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, ενώ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της κατηγορουμένης εκφράζοντας την πεποίθηση πως είχε προμελετήσει το έγκλημα και χρησιμοποίησε το όπλο του συζύγου της καθώς ήταν εξοικειωμένη με αυτό.
«Ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο » είπε η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζοντας πως η κατηγορούμενη γνώριζε ότι ο μόνος τρόπος για να σκοτώσει το σύζυγο της ήταν την ώρα που κοιμόταν.
Η 51χρονη βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης τρία χρόνια μετά το έγκλημα. Αρχικά είχε αρνηθεί την εμπλοκή της στη δολοφονία υποστηρίζοντας ότι κάποιος είχε εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας και πυροβόλησε το σύζυγο της.
Στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως η ίδια επιχείρησε να μετακινήσει το όπλο του 44χρονου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος. Ενώπιον του Εφετείου επέμεινε στην αρχική της εκδοχή ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πάνω στο φονικό όπλο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα δικά της αλλά των δύο ανήλικων τότε παιδιών της.
Σύμφωνα με την κατηγορία η κατηγορουμένη τα ξημερώματα της 22ας Ιουνίου 2012, όταν βεβαιώθηκε ότι οι γιοι της και ο σύζυγός της είχαν αποκοιμηθεί, πήρε το όπλο που βρισκόταν στο προσκέφαλο του 44χρονου, το έστρεψε εναντίον του και πάτησε τη σκανδάλη. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο κάτω από τον καναπέ του σαλονιού και ξάπλωσε στο κρεβάτι του γιου της, προσποιούμενη ότι μόλις είχε ξυπνήσει από τον κρότο. (newsbeast.gr)

Σχόλια