Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης


Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5/3/2018, στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης εκδίκαση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν την Πέμπτη 1/3/2018 από τουρκική περίπολο στον Έβρο, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου. Πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και το λοχίας ΕΠ.ΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη οι οποίοι κρατούνται στο κτίριο της στρατοχωροφυλακής, στην Αδριανούπολη. Οι δύο στρατιωτικοί πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη περίπολο στην περιοχή των Καστανιών. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όμως τους οδήγησαν σε τουρκικό έδαφος, όπου και έγιναν αντιληπτοί από τούρκους στρατιώτες οι οποίοι τους συνέλαβαν.
Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων στις φυλακές της Αδριανούπολης, τους οποίους διόρισε το Ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της έφεσης, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, «δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Εκτιμάται ωστόσο ότι μπορεί να επισκέφθηκαν τους δύο στρατιωτικούς μετά την ανακοίνωση της αναβολής από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών, έχουν ασκήσει ένσταση για την κράτηση τους ενώ φάνηκαν αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης και αναμένουν την συζήτηση της ένστασης. (πηγή: euronews)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά