Δικαστική μάχη Έλληνα πατέρα και Τουρκάλας μητέρας για την επιμέλεια του παιδιού τους


Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη αποφάνθηκε επί δίκης για την επιμέλεια παιδιού με πατέρα από την Ελλάδα και μητέρα από την Τουρκία ότι το παιδί θα πρέπει να μείνει με τη μητέρα του. Η υπόθεση αφορούσε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ των πρώην συζύγων, καθώς ο Έλληνας πατέρας είχε πάρει το 2,5 ετών τέκνο του από τη Σμύρνη και το είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη. 
Είχε προηγηθεί απόφαση Τουρκικού Δικαστηρίου που διέτασσε το παιδί να παραμείνει με τον πατέρα του, ωστόσο κατόπιν η Τουρκάλα μάνα καταχώρησε έφεση κατά της απόφασης και το Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, αναθέτοντας την επιμέλεια στη μητέρα. 
Κατόπιν αυτού ο πατέρας απευθύνθηκε στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επικαλούμενος το δικαίωμα της επιμέλειας. Ωστόσο το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε το παιδί να μείνει με την μητέρα του με το σκεπτικό ότι «θα είναι περισσότερο συνεπές και ωφέλιμο για το μωρό να είναι με τη μητέρα του για μεγάλο χρονικό διάστημα προς όφελος της συναισθηματικής της σταθερότητας». 
Το Δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι οι ειδικοί προτείνουν τα μωρά να μένουν με την μητέρα τους τουλάχιστον μέχρι τα τρία τους χρόνια καθώς «βρίσκονται σε συνεχή ανάγκη για μητρική φροντίδα και σταθερότητα». Επίσης το Δικαστήριο πρόσθεσε ότι ο πατέρας «θα μπορεί να επικοινωνεί με την κόρη του μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακών εφαρμογών, όπως το Skype, μία φορά την ημερα». Ο δικηγόρος της Τουρκάλας μάνας ανέφερε ότι η απόφαση τους δικαίωσε και ήταν προς όφελος των συμφερόντων του μωρού. (πηγή Hurriyet)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά