Επιστολή Βερβεσού στον Υπ.Δικαιοσύνης για παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για τη Διαμεσολάβηση

Eπιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά την παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση κατά το διάστημα από 28.12.2017 μέχρι σήμερα, 2.1.2018, ώρα 14:00΄.
Παρότι η αναβάθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης αποτελεί κοινό στόχο, η παροχή βραχύτατου χρόνου είναι αναντίστοιχη της σπουδαιότητας  της πρωτοβουλίας, και εμποδίζει στην πράξη την συμμετοχή τόσο των ιδιωτών όσο και των θεσμικών φορέων με την διατύπωση τεκμηριωμένων  απόψεων και παρατηρήσεων επί των σχετικών ρυθμίσεων.
Κατόπιν αυτών, θεωρούμε αναγκαίο να δοθεί παράταση στην προθεσμία δημόσιας διαβούλευσης και σε κάθε περίπτωση να δοθεί επαρκής χρόνος, τουλάχιστον είκοσι (20) ημερών, προκειμένου οι θεσμικοί φορείς, όπως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, να διατυπώσουν επισήμως τις θέσεις τους, κατόπιν σύγκλησης και απόφασης των συλλογικών τους οργάνων».

Σχόλια