Υποχρεωτική η ανάπαυση των οικιακών βοηθών καθημερινά για 11 ώρες τουλάχιστον σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, οι οικιακές βοηθοί που φροντίζουν ηλικιωμένους δικαιούνται τουλάχιστον έντεκα ώρες συνεχούς ανάπαυσης κάθε εικοσιτετράωρο και  οι ώρες αυτές ανάπαυσης δεν μπορούν να είναι διακεκομμένες.
Με βάση την απόφαση, όποιος εργοδότης δεν σέβεται το κατοχυρωμένο πλέον δικαίωμα των βοηθών ηλικιωμένων για 11ωρη ξεκούραση, θα πρέπει να πληρώνει υψηλό πρόστιμο για εκμετάλλευση εργαζομένου. Οι ανώτατοι δικαστές αναφέρουν επίσης ότι κοινοτική οδηγία προβλέπει ότι σε όλους τους εργαζόμενους πρέπει να εξασφαλίζεται ξεκούραση τουλάχιστο έντεκα ωρών κάθε ημέρα.
Μετά και από την δικαστική αυτή εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως σχολιάζει και ο ιταλικός τύπος, προκύπτει το ερώτημα αν θα χρειάζεται πλέον, μια οικογένεια να προσλαμβάνει δύο βοηθούς για ηλικιωμένους, μια για το πρωί και μια για το απόγευμα-βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση επισημαίνεται πως το οικονομικό κόστος που θα απαιτείται για τη φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας θα είναι δυσβάσταχτο για τις περισσότερες ιταλικές οικογένειες. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά