O νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Νομικές και Πρακτικές Διαστάσεις

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει εκδήλωση για τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679, την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 στο  Athenaeum Intercontinental Hotel. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Legalnews24.gr.
Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 GENERAL DATA PROTECTION REGULATION, τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 25 Μαΐου 2018, διαμορφώνοντας ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο και καταργώντας την υφιστάμενη νομοθεσία.
Ο GDPR αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν τα δεδομένα αφορούν Ευρωπαίους πολίτες.
Οι επιχειρήσεις καλούνται να επανεξετάσουν όλες τις διαδικασίες διαχείρισης των πληροφοριών, να εναρμονιστούν με τη νέα νομοθεσία και να προσαρμόσουν τα πληροφοριακά τους συστήματα. Η διαδικασία δεν είναι απλή και τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση πολύ αυστηρά.
Η εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στοχεύει να παρουσιάσει όλο το φάσμα προετοιμασίας για τη νέα εποχή στην προστασία των δεδομένων σε νομικό και τεχνολογικό επίπεδο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και έντυπο συμμετοχής εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά