Στα δικαστήρια και πάλι Apple και Samsung για υπόθεση αντιγραφής συσκευών

Νέα δικάσιμος ορίστηκε από Αμερικανικό δικαστήριο για τη συζήτηση της υπόθεσης κατά πόσο η Samsung θα πρέπει να αποζημιώσει ή όχι την Apple επειδή ορισμένες συσκευές της φέρονται να μοιάζουν εξωτερικά με το iPhone.
Η δικαστής Lucy Koh από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έδωσε την εντολή για νέα συζήτηση, δέκα μήνες μετά την πρώτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να επιδικάσει πρόστιμο ύψους 399 εκατ. δολαρίων για αντιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης των iPhone από τα Galaxy και άλλες σειρές κινητών της Samsung.
Το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε βασιστεί στην άποψη ότι οι ζημιές από την αντιγραφή βασίζονται μόνο σε πατέντες που έχουν εξασφαλιστεί για ξεχωριστά μέρη της συσκευής, και όχι για ολόκληρο το κινητό.
Σύμφωνα, όμως, με το σκεπτικό της Koh, η εντολή πληρωμής κατά της Samsung, «δεν αντικατοπτρίζει το γράμμα του νόμου», και ενδέχεται να έχει προκαλέσει βλάβη στη Samsung εμποδίζοντας τους δικαστές να εξετάσουν εάν οποιαδήποτε παράβαση καλύπτει «κάτι διαφορετικό από ολόκληρο το τηλέφωνο».
Το ποσό των 399 εκατ. δολαρίων αποτελεί μέρος ενός συνολικού προστίμου ύψους 549 εκατ. δολαρίων που κλήθηκε να καταβάλει η Samsung στην Apple το 2015.
Η Apple υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νέα δίκη για το θέμα, και πως πρέπει να επιβεβαιωθεί η πληρωμή του προστίμου των 399 εκατ. δολαρίων.
Η αμερικανική εταιρεία δεν σχολίασε την απόφαση της Koh, ενώ σε ανακοίνωσή της η Samsung θεώρησε την εξέλιξη αυτή καλοδεχούμενη. (e-radio.gr)

Σχόλια