Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 38χρονος γιατρός για το θάνατο της μεσίτριας

Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού παραπέμπεται ο 38χρονος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον περασμένο Απρίλιο, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως σημειώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο ειδικευόμενος γιατρός «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.
Το βούλευμα περιγράφει τις κινήσεις του γιατρού να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Εξάλλου, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποδίδουν σε «σχέδιο συγκάλυψης» τις ενέργειές του να μεταφέρει τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή.
Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.
Ο προφυλακισμένος γιατρός ύστερα από την αρχική του άρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, ανασκεύασε, κάνοντας λόγο για ιατρικό λάθος. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια