Δικαστήριο δικαίωσε εύσωμες αεροσυνοδούς σε αγωγή κατά αεροπορικής εταιρίας

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάνθηκε υπέρ μιας ομάδας Ρωσίδων αεροσυνοδών, που κατέθεσε αγωγή σε βάρος του μεγαλύτερου ρωσικού αερομεταφορέα Aeroflot για επιβολή διακρίσεων στη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού. Η δικηγόρος των αεροσυνοδών Ksenia Mikhailichenko δήλωσε στο δίκτυο RBC ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ως άδικη και μη εφαρμόσιμη την απαίτηση της Aeroflot να προσλαμβάνει άτομα που δεν είναι υπέρβαρα ή εύσωμα.
Το ρωσικό δικαστήριο υποχρέωσε επίσης την αεροπορική εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση 5.000 ρούβλια (72 ευρώ) σε μια αεροσυνοδό που είχε αρχικά καταθέσει αγωγή κατά της Aeroflot για προώθηση διακρίσεων.
Εκπρόσωπος της Aeroflot δήλωσε την ικανοποίηση της εταιρείας για την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν εισήγαγε ποτέ διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων με βάση την ηλικία, το φύλο, τη φυλή ή άλλα χαρακτηριστικά τους.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, εργαζόμενοι είχαν αποπειραθεί με αγωγές που υπέβαλαν να καταδικαστεί η αεροπορική για τις πολιτικές που εφαρμόζει κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, χωρίς ωστόσο να εκδοθούν τελικά θετικές για αυτούς αποφάσεις. Όπως υποστηρίζουν, "μόνο νεαρές και λεπτές γυναίκες μπορούσαν να προσληφθούν από την αεροπορική εταιρεία. Όσες φορούσαν ρούχα μεγέθους μεγαλύτερου από 48 (XL) δεν είχαν ελπίδα". (πηγή:news247.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά