Προϊσταμένη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού η Βασιλική Θάνου

Την απελθούσα πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου ως άμισθη Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού επέλεξε ο Α.Τσίπρας.
Η κ. Θάνου ολοκλήρωσε την θητεία της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 30η Ιουνίου 2017 και, μόλις 10 ημέρες αργότερα, τοποθετείται στο Γραφείου του Πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θάνου διετέλεσε και Πρωθυπουργός της χώρας, το καλοκαίρι του 2015 και μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. 
Η ε.τ. Πρόεδρος του Α.Π. είχε, κατά το παρελθόν, προκαλέσει ένταση και στο εσωτερικό του δικαστικού σώματος, τόσο με την βούλησή της να παραταθεί η θητεία της και πέραν των συνταγματικά προβλεπόμενων ορίων, όσο και με την πρωτοβουλία ίδρυσης καινούριας δικαστικής ένωσης ως αντίπαλο δέος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας.
Η κ. Θάνου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.
Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προήδρευσε του ίδιου αυτού τμήματος, ενώ την 1η Ιουλίου του 2015 ανέλαβε την Προεδρία του Αρείου Πάγου.

Σχόλια