Σε δίκη παραπέμπεται ο ηθοποιός Jim Carrey για το θάνατο της συντρόφου του

Σε δίκη παραπέμπεται ο Jim Carrey για τον θάνατο της συντρόφου του, Cathriona White, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει την έρευνα στις δύο μηνυτήριες αναφορές εναντίον του ηθοποιού για φόνο εξ' αμελείας.
Η Cathriona White, μακιγιέζ από την Ιρλανδία, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την νεκροψία, η 30χρονη πέθανε από υπερβολική δόση των φαρμάκων Ambien, Propranolol και Percocet, με τον ιατροδικαστή να χαρακτηρίζει τελικά τον θάνατό της αυτοκτονία. Τα χάπια που βρήκε η αστυνομία, ήταν υπνωτικά, αναλγητικά και χάπια ρύθμισης της πίεσης του αίματος και ήταν όλα γραμμένα στο όνομα-ψευδώνυμο του Carrey.
Η μητέρα της, Brigid Sweetman, και ο ηθοποιός Mike Burton, πρώην σύζυγός της White, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Carrey, υποστηρίζοντας πως της προμήθευσε τα φάρμακα που χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει. Και στις δύο αναφορές ισχυρίζονται πως ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν αυτός που της έδωσε τα φάρμακα, περίπου 3 με 4 ημέρες πριν πεθάνει, παρόλο που ήξερε πολύ καλά ότι η White είχε τάσεις προς την κατάθλιψη και πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο παρελθόν.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να βάλει στο αρχείο την υπόθεση, παρόλο που ο δικηγόρος του 55χρονου ηθοποιού, Raymond Boucher, ζήτησε την αρχειοθέτηση των δύο αναφορών, χαρακτηρίζοντας τις «επιθετικές και κακόβουλες». Η δίκη ορίστηκε τελικά για τις 26 Απριλίου 2018 και εκτιμάται πως θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες. Μιλώντας μετά την ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε: «Ο Jim Carrey αγαπούσε την Cathriona White βαθιά και προφανώς θα είναι μια ιδιαιτέρως οδυνηρή διαδικασία για τον ίδιο».
Από την πρώτη στιγμή, ο Jim Carrey έχει απορρίψει ως ψευδείς τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τις οποίες ο δικηγόρος του χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά αόριστες».  Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ο γνωστός ηθοποιός είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα προβλήματά της White, ξεκίνησαν πολύ πριν γνωριστούν. (naftemporiki.gr)

Σχόλια