Σύζυγος κέρδισε 2,1 εκ. ευρώ στο λόττο ενώ εκκρεμούσε το διαζύγιο της. Το δικαστήριο αποφάσισε να κρατήσει όλα τα κέρδη

Μια γυναίκα, που κέρδισε 2,1 εκατ. ευρώ στο λόττο και ενώ εκκρεμούσε διάρκεια η διαδικασία για την έκδοση του διαζυγίου της, δεν έχει υποχρέωση να μοιρασθεί τα χρήματα αυτά με τον πρώην σύζυγό της, σύμφωνα με απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Άμστερνταμ, το ζευγάρι είχε απαριθμήσει τα κοινά περιουσιακά στοιχεία που ήθελε να μοιράσει όταν κατέθεσε την αίτησή του για την έκδοση του διαζυγίου, στις 20 Οκτωβρίου 2014, αν και το διαζύγιο δεν εκδόθηκε επισήμως
παρά τον Ιούνιο του 2015. Η γυναίκα κέρδισε το λόττο, ένα χρόνο πριν, την Πρωτοχρονιά του 2015.
Ο άνδρας είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος και η εν διαστάσει σύζυγός του έπαιζαν λόττο χρησιμοποιώντας κοινά χρήματα του νοικοκυριού στη διάρκεια των 30 ετών του γάμου τους και γι' αυτό τα κέρδη από το τυχερό παιχνίδι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον διακανονισμό του διαζυγίου τους.
Όμως ο δικαστής επισήμανε ότι είχαν χωρίσει τα οικονομικά τους τουλάχιστον τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν ο σύζυγός είχε πάει να ζήσει με τη νέα φιλενάδα του. Η γυναίκα πλήρωσε για το τυχερό δελτίο του λόττο από τον δικό της τραπεζικό λογαριασμό. "Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το βραβείο που κερδήθηκε δεν ανήκει στα κοινά περιουσιακά στοιχεία τους και ότι το δικαστήριο θα διαχωρίσει το βραβείο όταν μοιράσει τα περιουσιακά στοιχεία", αναφέρεται στη γραπτή απόφαση που φέρει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου και δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Ο δικαστής διαίρεσε τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, η αξία των οποίων ανέρχεται σε λιγότερα από 10.000 ευρώ. (news247.gr)

Σχόλια